Voor cliënten en mantelzorgers

Voor cliënten en mantelzorgers

Over grote beslissingen denkt u goed na of heeft u in het verleden goed nagedacht, bijvoorbeeld over waar u wilt wonen of wat voor werk u wilt doen. Over welke zorg of behandeling we nodig hebben, denken we vaak minder goed na. Zelf nadenken over wat voor zorg u wilt is belangrijk. Want uw leven kan door een behandeling erg veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen u en de hulpverlener. Vertel wat u belangrijk vindt. Dan krijg je zorg die beter bij u past.

Een goed gesprek met de zorgverlener

Een goed gesprek met de zorgverlener

In een goed gesprek stelt u vragen aan de zorgverlener. En luistert u goed naar de antwoorden. De zorgverlener luistert vervolgens ook goed naar u. Alles wat u elkaar vertelt is even belangrijk. De wijkverpleegkundige of casemanager dementie werkt samen met u. Hij of zij wil weten wat u wilt en belangrijk vindt. Tijdens een goed gesprek kiest u samen voor de zorg of ondersteuning die bij u past voor nu en voor de toekomst. Zo hopen we overhaaste verhuizingen naar een verpleeghuis te voorkomen.

Wat we doen

Voor cliënten en mantelzorgers

Wat is SBZ?

Het doel van het project “Samen Beslissen” is om samen, met u, met uw naasten, met de wijkverpleegkundige en de casemanager, te praten over uw situatie. 

Wat is het goede gesprek?

Goede zorg begint met een goed gesprek tussen u en de hulpverlener. Vertel wat u belangrijk vindt. Dan krijgt u de zorg die beter bij u past.

Veiliger langer thuis wonen

Op basis van de gesprekken en de informatie uit de sensoren kan de zorgverlener een beeld vormen van hoe het met u gaat. 

Monitoring

Om een goed beeld van uw gezondheid te krijgen, en om snel te kunnen zien of er iets verandert in uw situatie, willen we technologie gebruiken. 

Deelnemen

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen en wilt u samen met de zorgprofessionals uw zorg verder vormgeven?